Musa Aşoğlu İçin Özgürlük Yürüyüşüne Çağrı
12 Mart 2017 tarihinde Musa Aşoğlu için özgürlük yürüyüşümüz olacak. Yürüyüş S-Bahn Sternschanze önünde başlayıp Musa Aşoğlu’nun tutuklu olduğu Dammtor Hapishanesi önünde sona eriyor. Musa Aşoğlu 2 Aralık 2016 tarihinde Alman polisi tarafından Hamburg’ta gözaltına alındı, daha sonra Karlsruhe’ye kaçırılıp tutuklandı.
Musa Aşoğlu’nun tek suçu faşizme ve emperyalizme karşı mücadele etmek. 129b terör yasası kapsamında terör örgüt üyeliği ile yargılanıyor. Musa Aşoğlu şahsında sosyalist, devrimci kimlik yargılanmak isteniyor. Musa Aşoğlu bu konuda ne ilk, ne de son örnektir. Dünyada yüzlerce politik tutsak hapishanelerde bulunuyor, sırf Almanya’da 33 politik tutsak bulunuyor. Bunların 28’i Türkiye ve Kürdistan kökenli devrimciler ve yurtseverlerdir. Suçlamalar hep aynıdır: AKP’nin faşist iktidarına karşı mücadele etmek.. Almanya’da ve Avrupa’da hiç bir suç işlememişlerine rağmen AKP’nin isteği üzerine burada tutuklanıyorlar.
Almanya emperyalizmi ve Türkiye faşizmi uzun süredir işbirliği içindeler. Bu işbirliğin temel içeriği ise Almanya’da bulunan devrimcilerin tutuklanmasıdır. Faşist AKP her fırsatta Almanya’nın terör yuvası olduğunu vurguluyor, emperyalist Almanya devleti ise devrimcilere yönelik baskıları arttırıyor.
Bu baskıları kabul etmiyoruz. Tüm halkımızı 12 Mart’ta düzenleyeceğimiz yürüyüşe bekliyoruz.
DEVRİMCİLİK YAPMAK SUÇ DEĞİL, GÖREVDİR!
MUSA AŞOĞLU DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!
Yürüyüş tarihi: 12 Mart 2017
Yer ve saat: Saat 14.00, S-Bahn Sternschanze önü