11 Eylül günü Eskişehir Adalar’da Hatice Öğretmen için yeniden imza masası açıldı. “Gözaltılar, Baskılar, Sürgünler Bizi Yıldıramaz! Hakkımdaki Sürgün Kararı Derhal Durdurulsun” yazılı pankartın önünde, Mehmet Doğan ve Nuriye Gülmen bildiri dağıtarak halka çağrı yaptılar. Eskişehir halkını masaya davet ettiler. Hatice Yüksel yaşadığı adaletsizliği masaya gelenlere anlattı. Pek çok kişi masaya gelerek imza attı. Masa yaklaşık yarım saat açık kaldı.
Masa açılmadan önce üç büyük, iki küçük gözaltı otobüsü getiren polisler ortamı terörize ederek halkı korkutmaya çalıştılar. Masanın açılmasından yarım saat sonra ise imza masasına gelerek, kamu emekçilerinin haklarında ihbar olduğunu belirterek masanın kaldırılmasını istediler. Masanın kaldırılmasını kabul etmeyen üç kamu emekçisini yerlerde sürükleyerek gözaltına aldılar.
Kamu emekçileri yaklaşan polisleri gördüklerinde halka sahiplenme çağrısı yaptılar. AKP’nin işkenceci polislerinin yalan söylediğini, amaçlarının onları korumak olmadığını, provokasyon ortamından faydalanarak en temel demokratik haklarını kullanmanın önüne geçmeye çalıştıklarını, ancak kendilerinin buna izin vermeyeceklerini anlattılar.
Sağlık kontrolünde Öğretmen Mehmet Doğan, üzerindeki işkence izini doktora gösterip rapor ettirdiği için sinirlenen polisin saldırısına uğradı. İşkenceci polis, Mehmet Doğan’ı arkadan kelepçelemek istedi. Mehmet Doğan bu uygulamayı kabul etmediği için hastane içinde tekrar saldırıya uğradı.
Sağlık kontrolünden sonra Aydıner Ek Hizmet Binasına götürülen Kamu Emekçileri ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldılar.