Armutlu Açlık Grevi Çadır Günlüğü
25. Gün
Merhaba bugün açlık grevimizin 25. günü. Sabah 07.00’da kalktık. Çadırımızı temizleyip toparladık. Sabahları soğuk olduğu için sobayı yaktık. B-12 vitaminlerimizi içtik. Bir arkadaşımız gazete almaya gitti, o arada çay demledik. Arkadaşımız gelince hep beraber gazeteleri okuduk. İşe giden bir abi bir şeye ihtiyacımız olup olmadığın sordu, biz de bardak istedik, bardak alıp getirdi, daha sonra işine gitti. Daha sonra açlık grevinde olan arkadaşlarımızdan Pınar’ın babası çadırımıza bizi ziyarete gelmişti, gelirken şeker ve jelibon getirmişti. Kendisine geldiği ve getirdiği şekerler için teşekkür ettikten sonra hep beraber çay içip sohbet ettik. İlerleyen saatlerde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiğini öğrendik. Katil devlet Kürt halkını teslim alıp sindirmek için her türlü katliam ve komployu planlayarak saldırıyor. Tahir Elçi’nin katili bu devlettir. Kendisinden yana olmayan herkesin katli vaciptir onlar için. Yaptıkları tüm insanlık dışı katliamlara, baskılara ve zulümlere rağmen Kürt halkını teslim alamayacaklar. Katledilen, acı çektirilen tüm insanlarımızın hesabını tek tek soracağız.
Akşama doğru film izledik. Diğer mahallelerden iki abimiz ziyarete geldi. Onlarla da sohbet edip çay içtik. Pınar’ın babası saat 22.00 civarında yanımızdan ayrıldı. O sırada Adalet Yürüyüşünde olan arkadaşlarımızın Armutlu’ya doğru yola çıktıklarını öğrendik. Katil polisler tarafından Seyrantepe’de Türk Telekom Stadının önünde gözaltına alındıklarını öğrendik. İlerleyen saatlerde nöbetçi arkadaşları bırakıp evlere dinlenmeye gittik.
26. Gün
Merhaba bugün açlık grevinin 26. günündeyiz. Sabah 07.00’de uyandık. Çadıra saat 07.30’da geldik. Çadıra geldiğimizde Adalet Yürüyüşçüleri bizi karşıladı. Gece gözaltından serbest bırakılınca çadırımıza gelmişler. Katil polisler arkadaşlarımıza işkence yapmışlardı. Tüm işkencelere, engellemelere rağmen Adalet Yürüyüşünün devam edeceğini söylediler. Öğlene kadar çadırımızda birlikteydik. Hep beraber çay içip sohbet ettik. Saat 13.00’te Adalet Yürüyüşçülerini uğurladık. Daha sonra açlık grevinde olan arkadaşlarımızdan Melih’in babası geldi. Dilek’in katledilme sürecini ve açlık grevi sürecimizi anlattık. 2 saate yakın bizimle beraber çadırda kaldıktan sonra Melih’le beraber Dilek’in ailesini ziyarete gittiler. Oradan geri geldiklerinde evine geri dönmek için yanımızdan ayrıldı. Koca Mustafa Paşa Dayanışmasından çadırımıza geldiler, her zaman yanımızda olduklarını söyleyerek Dilek’in evine ziyarete gittiler.
Saat 16.00 civarlarında yeni tahliye olan Özgür Tutsaklar çadırımıza geldiler, hep beraber çay içip sohbet ettik. Daha sonra onlar da Dilek’in ailesinin yanına gittiler. Akşam saatlerinde Adalet Yürüyüşçüleri Kartal ve Gülsuyu’nda yürüyüşlerini yaptıktan sonra çadırımıza gelerek yürüyüşlerini bitirdiklerini duyurdular. Geç saatlere kadar hep birlikte kaldık. Türküler söyleyip, halaylar çektik. Tüm coşkumuzla tüm Armutlu sokaklarını inlettik. Balkıca Direnişi için “Umudun Zeybeği, Geceler Ayazdır” türkülerini de söyledik. Bizleri gören halkımız halayımıza katıldı. Saat 22.00 civarında arkadaşları çadırda bırakarak evlere dinlenmeye gittik. Biz giderken türküler söylenmeye devam ediyordu.