Paris’teki Katliamın Hesabını Halklar Soracak!
Ortadoğu’da 5 yıldır emperyalizm güdümlü çeteler, bu kez de Fransa’da art arda bombalar patlatarak Paris’i kana boğdu. Halkın yoğun olduğu yerlerde 128 kişinin katledilmesine sebep olan bu saldırı tüm dünya halklarına yöneliktir. Emperyalizmin kuklası IŞİD, Ortadoğu sınırlarını aşarak Suruç’ta ve Ankara’daki katliamların ardından Avrupa’nın içlerine kadar ilerletti katliamlarını.
Yapılan bir katliamdır, bundan önce Ortadoğu’da, Irak, Filistin ve Suriye’de artık haber yapma değeri bile taşımayan katliamların bir parçasıdır. Kapitalizmin krizlerini çözmek için Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, halkın dini duygularını elinde oyuncak yapıp her fırsatta Müslüman halkları katleden emperyalist ülkeler bugün yaptıklarının sonucu olarak hedef olmuştur. Ancak bu savaşın bedelini de yine halklar ödemiştir, bu kez ise katledilen Fransız halkıdır.
Yapılan katliama karşı Avrupa’daki iktidarların, G20’lerde ya da başka toplantılarda Ortadoğu halklarını daha çok katletme, göçmen halkları ırkçı politikalarla ezme yöntemleri karşısında halklara düşen ortak sorumluluk bu katliamın hesabını sormaktır. Katliamın tetikçisi IŞİD, IŞİD’i büyütüp besleyen ise emperyalist Avrupa’nın ve ABD’nin kanlı Ortadoğu politikalarıdır. Suriye’de Esad rejimini yıkmak için katil çeteleri eğitip silahlandıran emperyalistlerdir. Emperyalizmin Suriye’deki iktidar savaşından geriye, Alyan bebeklerin kanına boyanmış bir deniz, iki yakasında savaştan kaçıp denizde boğulan binlerce insan kalmıştır. Savaş esirlerinin kilometrelerce yürütüldüğü çağları aratmayan sınır ülke geçişleri ve kafası kesilen insanların görüntüleri, dakikalara sığan yüzlerce ölüm kaldı bu savaştan geriye. Savaşı başlatan emperyalistlerdir. Onların kanlı politikalarıdır, bedelini ödeyen ise başta Ortadoğu olmak üzere tüm dünya halklarıdır.
Emperyalizmin çıkarı, kapitalizmin çelişkilerinin çözümü için katledilmeyi reddediyoruz. Halay çekerken, konser dinlerken, maç izlerken, yolda yürürken katledilmemek için emperyalizmin politikalarını bozalım, katliamların hesabını soralım! Bunun yolu önce emperyalist iktidarların kendi halklarına da hesap vermesidir. Sorumlular bu politikalarla halkı hedef haline getiren iktidarlardır. Bu katliamların Suriye’ye atılan bombalarla unutturulmasına izin vermeyelim! IŞİD’in kitlesel katliamlarının sorumluları Obama, Merkel, Hollande ve Recep Tayyip Erdoğan’dır. Halklardaki bu nefreti, katil IŞİD’i yaratan bu politikacıların ta kendisidir. Önce onlardan hesap soracağız! Katliamın yeni ırkçı politikalarla daha çok kan akıtılarak unutturulmasına izin vermeyelim!
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!
EMPERYALİZMİN KURBANI DEĞİL, CELLADI OLACAĞIZ!
ORTAK DÜŞMAN ABD’DİR!
17.11.2015
Halk Cephesi – Uluslararası İlişkiler Komitesi