BASKILAR BASKINLAR KATLİAMLAR KÜRT HALKIMIZI YILDIRAMAZ!
BASKILAR BASKINLAR BİZİ YILDIRAMAZ!
Amedde 14 Mart gününden 21 Mart Newroz’a kadar Amed Özgürlükler Derneğinin de olduğu Bağlar’da Kaynartepe Mahallesinde sokağa çıkma yasağı vardı. Sokağa çıkma yasağı dün kaldırıldı. Yasağın kaldırılması ile hemen derneğimizi açmaya gittik. Gittiğimizde gördüğümüz derneğimizin kapısının zorla açılmış, kilidi kırılmış olmasıydı. Tekrardan kapıyı açtık ve içeriye girdik. Dernekte sağlam tek bir çöp bile kalmamıştır. Bütün eşyalarımız kırılmış, parçalanmış halde idi. Mutfak dolapları, kütüphanedeki kitaplarımız, dolaplarımız, sokakta çöpe atılmış, kapılarımız, tuvaletteki lavabolara varana kadar akla gelecek herşeyimiz talan edilmiş, kullanılmayacak hale getirilmiştir. Derneğin olduğu apartman içerisinde yalnızca Halk Cephesi kurumuna ve karşı komşumuza baskın yapılmıştır, onların da kapısı kırılmıştır. Mahalledeki Halk Cephesi, DHKC yazılamalarının üstü karalanmış “İST. TEM BURADA” şeklinde yazılamalar yapılmıştır.
Yapılan baskın talan edilen dernek kim tarafından yapıldığını bizler de netleştiremez durumdayız. Çünkü derneğin duvarlarına “PKK, SEROK APO GELDİ, APO” şeklinde yazılamalar vardır. Amed’de Halk Cephesi’nin yapmış olduğu çalışmalara Kürt Milliyetçileri tarafından birçok kez fiziki ve sözlü olarak saldırılar gerçekleşmişti. Kürt Milliyetçileri, Halk Cepheliler olarak Amed Bağlar’a dernek açtığımız günden bu yana bizleri taciz etmiştir. Derneğin önüne “size burada çalışma yaptırmayacağız, Kürdistan’da Cepheye yer yok” gibi düşmanı sevindiren yazılamalar yaparken, sözlü sataşmalarda da bulunuyorlardı… 2015 Amed Kitap fuarında ise üzerinde şehidimizin resminin olduğu YÜRÜYÜŞ Dergisine saldırmış, kitaplarımızı yerlere atarak bizlere de fiziki saldırılarda bulunmuşlardı.
Bugün Kürt Milliyetçi hareket, halkları katleden AKP iktidarından hesap sormak yerine hala “BARIŞ” diyorlar ve bize saldırıyorlar… Bize saldırıyorlar çünkü biz teslim olmayacağız!
Çünkü biz uzlaşmaycağız, onlar gibi insanlarımız katledilirken BARIŞ demeyeceğiz! Hesap soracağız!
Kürt Milliyetçi Hareketin tamamen düzeniçileşmesine en büyük engel devrimciler olduğu için, Kürt halkını örgütlediğimiz için bize saldırıyorlar!
Bugün HDP beyaz bayrağı çekmiş hala barışı bekliyor, Amed’de insanlar sokak ortasında katledilirken HDP teslimiyetçi tavrından hiçbir şekilde ödün vermeyip, daha da düzen içine gitmek için elinden geleni yapıyor. Derneğimize yönelik saldırının kesin olarak Kürt Milliyetçileri tarafından yapıldığını söylemiyoruz, ama böyle bir süreçte silahlı mücadeleyi yükseltmek yerine eğer Milliyetçi hareketin devrimcilere yönelik böyle bir tutumu olursa bu düzenle uzlaşmacılığın, teslimiyetin, onursuzluğun göstergesi olur…
Amed Özgürlükler Derneği’ne yönelik saldırı düşman tarafından yapıldı ise de;
İSTANBUL TEM BURADA İSE AMED CEPHE DE BURADA!
Duyun bizi eli kanlı köpekler;
Sizin saldırılarınız bize vız gelir. Nerede olursak olalım; isterse bir kişi, isterse 100 kişi olalım yine de size boyun eğmeyiz, sizin baskınlarınız, yıkımlarınız, katliamlarınız bizi yıldıramaz!
Ne yaparsanız yapın teslim olmayacağız!
Yıllardır baskınlar, baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ve şehitlikler yaşıyoruz, Anadolu halklarına ettiğiniz zulmün katliamlarınızın çetelesi tutulamamakta, ama tüm bunların bir hesabı olduğunu
İSTANBUL ÇAĞLAYAN’DA, TAKSİM MEYDAN POLİS NOKTASINDA, DOLMABAHÇE’DE SARAYLARINIZIN KAPISINDA, İSTİNYE’DE EMPERYALİZMİ BEYNİNDE VURDUĞUMUZDA, BAYRAMPAŞA DA İŞKENCECİ ÇEVİK KUVVETİN KARARGAHINI VURDUĞUMUZDA! GÖRDÜ, DUYDU, BİLDİ HALKLARIMIZ. HEPSİNİN SORULACAK BİR HESABI VAR!
Amed’de, Kürdistan’ın her yerinde örgütlenme çalışmalarımız devam edecek, siz buna engel olamadınız, olamayacaksınız da!
BASKILAR BASKINLAR BİZİ YILDIRAMAZ!
TESLİM OLMADIK OLMAYACAĞIZ!
YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!
KÜRDİSTAN FAŞİZME MEZAR OLACAK!
AMED HALK CEPHESİ