30.01.2016, Cumartesi
3. Ekip 25. Gün
Bugün açlık grevi direnişimizin 25. günü. Haftalar sonra ilk defa sabah çadırda buluştuk. Sabah kitap okuması yaptık, sonra da çevreyi temizledik.
Öğle saatlerinde, yarınki büyük halk toplantısı için mahalle içinde bildiri dağıtımına çıktık. Devrimci İşçi Hareketi, İdil Halk Tiyatrosu ve TAYAD’dan arkadaşlar da katıldı.
Akşam da ateşimizin başında geçti günümüz. Bugün aynı zamanda Grup Yorum üyelerinin, Grup Yorum korosundan gençlerin ve Grup Yorum dinleyicilerinin İzmir’de gözaltına alındığını, konserlerinin yasaklandığını öğrendik. Onun için “Grup Yorum Halktır Susturulamaz”, “Türküler Susmaz Halaylar Sürer” sloganları attık ve halkın sanatçılarına yapılan saldırılara karşı Yorum’u çadırımızdan sahiplendik.
Çadırımıza bugün de saldırı olmadı. Akrepler gün içerisinde ve gece saatlerinde 7-8 kez gidip geldiler, taciz ettiler sadece.