Avusturya Anadolu Federasyonu Perşembe Eylemlerine Devam Ediyor
Haklarımız Bizimdir, Gasp Ettirmeyeceğiz!
Anadolu Federasyonu; Türkiyeli demokratik kurumlar üzerindeki baskıların kaldırılması, Evin Timtik’in haklarının geri verilmesi için, her Perşembe muhatap kurumların önünde eylemlerini sürdürüyor.
4 Şubat günü, saat 17.00’de Parlamento önünde başlayan eylemde “Anadolu Federasyonu Üzerindeki Baskılara Son” pankartı ve bilgilendirme masası açıldı. Kızıl bayrakların yanı sıra Avusturya’nın iltica politikasını ve Türkiye faşizmini teşhir eden dövizler taşındı.
Yapılan açıklamada; Evin Timtik’in pasaportunun süresinin 11 aydır uzatılmadığı, 13 Ekim’de İçişleri Bakanlığının talimatıyla Anadolu Federasyonu’na dönük polis baskını yapıldığı ve Evin’in baskılara karşı 67 gün açlık grevi yaptığı anlatıldı. Türkiye-Almanya-Avusturya istihbarat bilgilerine dayanarak ‘terör’ operasyonu yapıldığı, keyfi şekilde terör uygulandığı, demokratik kurumların yasal faaliyetlerinin kriminalize edildiği söylendi. Kendi halkına karşı savaşan, Kürdistan’da her gün terör estirip katliam yapan Türkiye faşizmiyle işbirliğine son verilmesi gerektiği vurgulandı. İlticanın sadece hukuki değil aynı zamanda siyasi bir statü olduğu söylenerek, Anadolu Federasyonu’nun anti-emperyalist, anti-faşist mücadelesinin tüm ilticacılar ve ezilen halklar için olduğu hatırlatılarak baskılara karşı birlikte direnme çağrısı yapıldı.
Çalınan enternasyonal marşlara ve dövizlere yoldan geçenler ilgi gösterdi. Bildiri verilerek eylemin amacı anlatıldı. ADHF ve ATİK’in de katıldığı eylem, 18.00 de sloganlarla sona erdi.
NOT: Bir sonraki eylem, 11 Şubat’ta Başbakanlık binası önünde yapılacaktır.
Adres: Ballhausplatz 2,1010 Viyana
Saat: 17.00
Avusturya Anadolu Federasyonu