Belçika’nın Liege şehrinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü selamlandı. Bir tiyatro salonunda yapılan etkinliği 45 kişi izledi.
12 Mart Pazar günü yapılan etkinliğin hazırlıkları Halk Cepheli kadınlar tarafından haftalar öncesinden başlamıştı.
Programın başlangıcında devrim mücadelesinde ve kadının hak alma mücadelesi tarihi boyunca yitirilmiş tüm kadınlar için bir dakikalık bir saygı duruşu yapıldı.
Hazırlanan videolar eşliğinde çeşitli anlatımlar yapıldı. Leyla ARACI’nın hayatı ve mücadelesi anlatıldı. Daha sonra iki arkadaşımız Sevgi ERDOĞAN’ın hayatını anlattı. Kadının, kadınlarımızın mücadeleye kattıklarının en berrak haliyle görüldüğü Leyla ARACI ve Sevgi ERDOĞAN’ın hayatı dinleyenlerin ilgi ile izlemesinin ardından bir şiir dinletisi yapıldı.
Büyük ölüm orucu direnişinin kahraman şehitlerinden F. Tokay KÖSE ve Gülnihal YILMAZ’ın feda destanının bir kısmının, iki arkadaş tarafından yaptığı şiir dinletisinin ardından Koro’nun söylediği türküler ve marşlarla etkinlik devam etti.
Hep birlikte söylenen türkü ve marşların ardından çekilen halayla program son buldu.