- Geleneksel Halk Sofrası Pikniği 13 Eylül Pazar günü büyük coşkuyla gerçekleşti.
Yağmura rağmen büyük bir coşkunun hakim olduğu pikniğe sabah saatlerinden başlayarak gelenler oldu. İstanbul’un yoksul mahallelerinden otobüslerle gelen halk piknik alanının etrafında masalara kurulan sofralarda birlikte kahvaltı yapıldı. Yer yer yağmur altında halaylar çeken gruplar pikniğin güzelliklerinden birini oluşturdu.
Piknik; tulum eşliğinde horan oynanarak başladı. 1 saat boyunca tulum eşliğinde çekilen horonda kitlenin coşkusu daha da artmaya başladı. Horonlardan sonra Halk Cephesi’nin hazırladığı öğlen yemeğinin dağıtımına başlandı. Uzun yemek kuyruğunda “kaynak” yapanlar arasında tatlı şakalaşmalar yapıldığı görüldü. Yemek yenildikten sonra tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından sahneye Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Timtik çıkarak bir gece yarısı infaz edilen müvekkilleri Günay Özarslan ile ilgili konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada “Günay, infaz mangalarına karşı size teslim olmayacağım dedi ve katledildi. Günay’ımızın üzerinde 15 kurşun yarası saydık. Size teslim olmayacağımın bedeli 15 kurşunun bedenine sıkılması oldu” diyen Timtik konuşmasını “bizde onun söylediği gibi katillere teslim olmayacak Günay için adalet mücadelemizi büyüteceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi. Piknik alanında Diren Kazova açtığı stantta elleriyle ürettikleri t-shortların tanıtımını yaptılar. Ayrıca piknik alanı pankartlarla süslendi.
Daha sona sahneye Sarıgazi’nin sevilen grubu Grup Umut Yağmuru çıktı. Söyledikleri marşlarla savaşma ve mücadeleyi büyütmeye dair umutları arttırdı. Grup Umut Yağmuru alkışlarla sahneden uğurlandıktan sonra sırayla halat çekme ve çuval yarışmaları yapıldı. Çekişmeli, bol kahkahalı ve bol “hileli” geçen ve hile yapanların diskalifiye edildiği yarışmalardan sonra İdil Halk Tiyatro Topluluğu’nun hazırladığı ve beğeniyle izlenen “ADALET ARIYORUM” tiyatrosu gösterildi. Tiyatroda devletin adaletsizliğine ve gerçek adaletin “bir Şafak vakti gelecek adalet ve o zaman tüm halk Bahtiyar olacak” denilerek bitirildi. Tiyatro gösteriminin ardından sahnede Halk Cephesi adına konuşma yapıldı. Konuşmanın içeriği “katliamlarla teslim alınmaya çalışılan ve 9 gürdür katliamlara uğrayan Cizre halkına yaşatılan acılardan ve örgütlü Cizre halkının kurşun yağmurlarına, katledilen evlatlarını buzlarla ovan Kürt halkının, direnmeye devam ettiğine vurgu yapıldı. Yaşanan süreçte insanların sokak ortasından kaçırıldığı, ağızlarının bantlanarak şubelerde falaka ve benzeri işkencelerin uğradığı, sorgusuz sualsiz gece yarısı infazların gerçekleştiği ve buna karşı Amerikan kurşunlarına karşı taşlarıyla direnen 51 yaşında Hatice Aşık’ların da var olduğuna vurgu yapıldı. Halk Cephesi sözcüsü son olarak piknik bitiminden sonra piknik alanından Halk Meclisi’ne kadar Cizre halkı için yürüyüş yapılacağını ve 10 kişilik bir heyetin tüm halkın öfkesini kuşanarak temsili ziyaret için Cizre’ye gideceğini aktardı.
Halk Cephesi açıklaması sonrası sahne, umudun susmayan türküsü ve bitirilemeyen halayların adı Grup Yorum’a verildi. Grup Yorum’un sevilen türküleri hep birlikte söylendi. Halaylarla coşkunun doruk noktasına çıktığı piknik, Cephe Marşı ve Gündoğdu Marşı söylenerek bitirildi.