71 yaşındaki Mehmet Güvel, Nuriye ve Semih için açlık grevinde duydunuz mu?
Nuriye ve Semih, Anadolu halklarının tarihten beri başeğmezliğinin son halkası. Açlıkla terbiye edilmeye karşı direnişin simgesi. AKP faşizmi, 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek tek kararla ailesiyle beraber onbinlerce kişiyi aç bırakmıştı. Ama tarih bilimi bize şunu öğretmiştir ki: bir yerde zulüm varsa direnişte vardır. Hiçbir saldırganlık bütün bir halkı teslim alamaz, alamamıştır. İşte Nuriye ve Semih de bu başkaldırının öncüleridir. Yaprak kıpırdamaz denen bir süreçte fırtınalar koparmıştır. Umutsuzluğun aşılanmaya çalışıldığı bir dönemde milyonlara umut olmuştur. 250 günü aşan direnişler, dört ayı açan açlıklarıyla korku duvarlarını yıkmışlardır. Ama artık kritik süreç çoktan aşıldı. Günden güne hücre hücre eriyorlar. Tek talepleri analarının ak sütü kadar helal olan işleri.
Ne AKP’nin torpilleriyle edindiler o mesleklerini ne de aralarındaki it dalaşı başlayana kadar iktidar ortağı olan Cemaat’in hırsızlıklarıyla… Tamamen alınteri ile binbir emekle edindiler işlerini. İşte bu onurlarına, namuslarına saldırıyı kabullenemezlerdi. Nuriye ve Semih’in yarattığı bu direniş sadece anadolu topraklarıyla sınırlı kalmıyor, tüm dünyaya ilham oluyor. Bugün İtalya’dan, Yunanistan’dan, Bulgaristan’dan ve dünyanın birçok yerinden onların sesine ses olan binlerce yürek var.
Dünyanın her yerinden binlerce kişinin kalbi onlarla beraber atıyor. Bize ve kalbi Nuriye ve Semih’ten yana atanlara düşen tek görev onların direnişlerini büyütmek olmalıdır. Artık herkes onlar için elinden gelenin fazlasını yapmalıdır.
İşte 71 yaşındaki Mehmet Güvel, yine bedenini açlığa yatırıyor. Cunta hapishanelerinden sonra bu kez Nuriye ve Semih için! Diyor ki Mehmet Amca: ”Onlar açsa, ben de aç kalacağım. ;
Onlar sakat kalırsa, ben de kalacağım. Onlar ölürse, ben de öleceğim!” diyor bu onurlu yürek. 1 Temmuz’dan beri yani yaklaşık 20 gündür Küçük Armutlu’da açlık grevinde.
Biz de bu Mehmet Amca’nın onurlu direnişine destek olmak için 22 Temmuz Cumartesi günü açlık grevinde olacağız.
Halk Cephesi Uluslararası İlişkiler Komitesi