AÇIKLAMA NO: 450 21.11.2015
ALAATTİN ÇAKICI MÜVEKKİLİMİZİN AİLESİNE SALDIRACAKMIŞ!
MÜVEKKİLİMİZİN AİLESİNE GELECEK SALDIRIDA HEM DEVLET HEM ÇAKICI SORUMLUDUR!
Halk düşmanı, çeteci Alaattin Çakıcı 16 Ekim 2015 günü Tekirdağ Hapishanesi’nden Edirne F Tipi Hapishanesi’ne sevk edildi. Sevk edildiği Edirne F tipi Hapishanesi’nde 19 Ekim 2015 tarihinde koridorda kendisi ile karşılaşan müvekkillimiz tarafından yumruklanmıştır. Müvekkilimiz “halka karşı işlediği suçları nedeniyle kendisini cezalandıracağımızı söylemiştik. İmkan bulduğumuz ilk anda bu sözümüzü yerine getirdik” diyerek eyleminin nedenini açıklamıştır.
Müvekkilimiz eyleminden hemen sonra ailesine de uzak olan Ankara (Sincan) F tipi Hapishanesi’ne sürgün sevk edildi. Şu an tek tutulmaktadır. Sincan F tipi hapishanesinde bulunan arkadaşlarının yakınında değil, onlara uzak başka bir blokta tutulmaktadır. Habersiz, aniden yapılan sürgün sevk ile hem ailesi hem de kendisi cezalandırılmaya başlanmıştır.
Müvekkilimiz sürgün sevk edildikten sonra ise, Jandarma müvekkilimizin ailesini arayarak : “Alaattin Çakıcı’nın size ve evinize yönelik eylem yapacağı bilgisine sahibiz. Size koruma verelim” diyerek aile tedirgin edilmek istenmiştir. Aile koruma talebinde bulunmamıştır. Müvekkilimizin ailesi siyasi görüşleri nedeniyle jandarma tarafından tanınan bir ailedir. Koruma talep etmeyeceklerini de biliyorlar. Ayrıca Alaattin Çakıcı kendisine yapılan eylemden sonra müvekkilimizin yakınlarına zarar vereceği yönünde haberler göndermişti. Alaattin Çakıcı, bir eylem de bulunursa, “biz koruma önerdik, kabul etmediler” diyerek Jandarma sorumluluktan kaçmak istemektedir. Yaptıkları sorumluluklarını ortadan kaldırmaz.
Korkak Alaattin Çakıcı, kendisine yönelik eylemden sonra hapishanede devrimcilerin tepkisinden sinmiştir. Basına yaptığı açıklamayla da korkusunu gizlemeye çalışmıştır. Öte yandan aileye yönelik eylem hazırlığına girişmiştir. Tehditlerle aileyi tedirgin etmeye, çocuklarını sahiplenmelerini engellenmeye çalışmaktadır.
Tehdit ve saldırı hazırlıkları konusunda bilgi sahibi olan devlet, Çakıcı’yı uyaracağına, çetesini denetim altına alacağına aileyi tedirgin etmektedir.
Çakıcı şu an bulunduğu hapishanede kral gibi ağırlanmaktadır. Tek başına, 4’lü tek kişilik hücrelerin bulunduğu hücrelerden 2’sini kullanmaktadır. Diğer 2 hücredeki kişiler ona hizmet etmeleri için yerleştirilmiştir. Koridorlarda üstünde kesici alet ile dolaşmaktadır. Her türlü imkan sağlanmaktadır.
Hapishanelerde kendisine özel davranılan, hiç kimseye tanınmayan imkanlara sahip olan Çakıcı elbette müvekkilimize ve ailesine yönelik bir saldırının tek sorumlusu olmayacaktır. Devlet izin vermezse, Alaattin Çakıcı saldırı gerçekleştiremez. Madem ki devlet, müvekkilimizin ailesine saldırı yapılacağı bilgisi almıştır, bunun gereğini yapmak zorundadır.
Alaattin Çakıcı, müvekkilimizi ve ailesini tehdit ederek korkutamazsın. Onun ailesi anne ve babasından ibaret değildir. Büyük bir aile tarafından sahiplenilmektedir. Müvekkilimize ve ailesine yönelik yapacağın saldırı karşısında alacağın tepki sıradan bir tepki olmayacaktır.
Müvekkilimizin ve ailesinin başına gelecek en ufak bir şeyden Devlet ve Alaattin Çakıcı sorumlu olacaktır.
HALKIN HUKUK BÜROSU