Halkın Mühendis Mimarları, TMMOB Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin 23-24 Ocak 2016 tarihinde yapılan 13. Dönem Genel Kuruluna katıldı.
23 Ocak’ta yapılan Genel Kurulda Halkın Mühendis Mimarları adına yapılan konuşmada özetle; “AKP toplumun her kesimine karşı açtığı savaşı ve saldırılarını yaygınlaştırarak sürdürüyor. Kendisine muhalif olan her kelimeye, her cümleye yasaklar getirerek bunu kullananları işinden atıyor, gözaltına alıyor, tutukluyor.” denildi. Ve devamında; “14 yıllık AKP iktidarı döneminde, her alanda olduğu gibi mühendislik mimarlık alanında da işsizlik, düşük ücretle güvencesiz yasadışı ve kuralsız çalıştırma yaygınlaştırılmıştır. Yine bu dönemde TMMOB ve demokratik kurumlara saldırılar yoğunlaştırılarak, bu kurumların yetkileri, ekonomik olanakları ellerinden alınarak, örgütsel bağımsızlıkları yok edilerek bakanlıkların birer birimine dönüştürülmektedir. Yine bu dönemde ülkemizin doğası, toprağı, suyu, tarım alanları, kısaca yer altı ve yerüstü varlıklarımız emperyalizme ve işbirlikçilerine peşkeş çekilerek yok edilmiştir.” diye sürdürdüğü konuşmasını; “Kim ne derse desin bu faşizmdir. Bugün faşizm AKP ile sürdürülmektedir. Faşizme karşı mücadele ise öyle icazet dilenerek görüşmelerle diyaloglarla sürdürülemez. Faşizme karşı mücadelede ancak faşizmin anladığı dilden sürdürülürse sonuç alınabilir. Bunun içinde cüret etmek gerekir, bedel ödemeyi göze almak gerekir. Ama bu bedeli herkes alamayabilir, bunu da anlayışla karşılayabiliriz Ama faşizme karşı herkesin de yapabileceği bir şeyler olduğuna inanıyoruz. Faşizme karşı adalet mücadelesini yükseltmeliyiz, Faşizme karşı direnişleri yaygınlaştırmalıyız ve yükseltmeliyiz. İşte biz de bu mücadeleyi yürütenlerin yanında yer almalıyız.” diyerek bitirdi.
Genel Kurulun YTÜ Mimarlık Fakültesinde, seçimlerin Oditoriumda yapıldığı 24 Ocak tarihinde ise Halkın Mühendis Mimarları “İŞSİZLİĞE DÜŞÜK ÜCRETLE GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRMAYA KARŞI MÜHENDİS MİMAR MECLİSLERİNDE BİRLEŞELİM” pankartı altında stant açarak kampanya bildirisi dağıtımı yapıldı. Yapılan bildiri dağıtımında 1000 adet bildiri Orman, Orman Endüstri ve Ağaç İşleri Mühendislerine ulaştırıldı.