İsviçre Zürich`te Mültecilerin İsviçrede kalma hakkı ve insani şartlarda yaşama hakkı için Cumartesi günü yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüşün başlangıcında çeşitli grupların yaptığı konuşmalardan sonra toplu olarak Oerlikon Marktplatz`a kadar yüründü. Yapılan açıklamalar Türkçe ve Kürtçe de dahil bir çok dilde oldu.
İsviçre TAYAD Komitesinin de içinde olduğu birçok farklı milliyetlerin tutsaklarla dayanışma komitelerinin yer aldığı “Özgürlük komitesi” de yürüyüşe ” Irkçılık şahsi bir ifade değil, suçtur. Irkçılığa karşı birleşelim” pankartıyla katıldı.
Yürüyüşün başlangıcında Özgürlük Komitesindekiler, Tayadlılarla birlikte Erdal Gökoğlu`na özgürlük başlıklı bildiri dağıttılar. Bildiride Erdal Gökoğlunun Polonyadaki haksız ve insanlık dışı tutsaklığından bahsediliyor. Erdal Gökoğlu`nu sahiplenmeye çağrılıyordu.
Mülteciler için yapılan yürüyüşte, İsviçrenin Dublin anlaşması kurallarına uymasını ve mültecilerin İsviçrede kalma hakkıyla insanca yaşam koşullarının uygulanmasını istedi. Yürüyüşe 3000 ( üç bin ) kişi katıldı.