Onursuzca aramaya karşı başladığı Açlık Grevinin 52. gününde olan Özgür Tutsak Erdoğan Çakır’ın direnişi devam ediyor. Fransa işkencehaneleri bir kez daha sarsılıyor yeni bir direnişle.
İşkenceciler Türkiye faşizmiyle yaptıkları işbirliği gereği TUZ’u bile vermeyecek kadar acizleşiyorlar.
Erdoğan Çakır’ı desteklemek, faşizmi ve emperyalizmi teşhir etmek için 5 Ocak Salı günü, Fransa elçiliği önüne gidildi. İngiltere Halk Cephesinin organize ettiği protestoda alkışlar zılgıtlar ve müzik eşliğinde Türkçe ve İngilizce sloganlar atıldı.
“Erdoğan Çakır Onurumuzdur, Direne Direne Kazanacağız, Erdoğan Çakır Yalnız Değildir, Kim Katil, Kim Terörist, Kim İşkenceci? Fransa devleti” Faşizmle işbirliğine Son, Adalet İstiyoruz, Yaşasın Halkın Adaleti, Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz…” sloganları atıldı. Gösteri boyunca ilgi gösteren halklara bilgi verildi.
13 kişinin katıldığı gösteri alkışlar zılgıtlarla sona erdi.
İngiltere Yürüyüş Dergisi Temsilciliği
5 Ocak 2016