Soruyoruz:
ALMANYA’DA YASALAR DEĞİL, POLİS-GİZLİ SERVİS KEYFİYETİ Mİ YÜRÜRLÜKTE?
ALMAN DEVLETİ, KONTRGERİLLA YÖNTEMLERİYLE GRUP YORUM KONSERLERİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR
Grup Yorum’un 5. Büyük Avrupa Konseri için çeşitli alternatifleri değerlendirdiken sonra Almanya’nın Gelsenkirchen şehrindeki bir alanda karar kıldık.
Bu alanla ilgili hem alanın işletmesini üstlenen şirketle ve hem de Gelsenkirchen Belediye’siyle görüşmelere başladık.
Ancak görüşmeler, bugüne kadar konser için muhatap olduğumuz şirket ve kurumlarda pek tanık olmadığımız bir “ilgisizlik” ve “hantallıkla” sürdü.
Bugün açığa çıktı ki, “bazı güçler” konserimizin yapılmaması için devrededirler.
Bunların kim olduğunu şu an için bilmiyoruz.
Ama bunu bilmek için kahin olmak gerekmiyor.
Almanya’nın polis ve gizli servis kurumları, iki yıldır bu doğrultuda her türlü yasadışı, keyfi girişimlerde bulundular ve görülüyor ki HALA BULUNUYORLAR:
TARİH VE YER AÇIKLIYORUZ:
1- Geçen yıl (2015) Grup Yorum konseri için görüştüğümüz yerlerden biri de Köln Lanxess Arena salonu idi. Bizim düşündüğümüz tarihte salon boştu. İlk görüşmelerde her şey olumluydu. Öyle ki, salon yönetimi, önceki düzenlediğimiz konserleri referans olarak gördüklerini, bizimle çalışmak istediklerini belirtmiş ve bunun ifadesi olarak da salon fiyatında büyük bir indirim yapmışlardı.
Ancak sonra birden telefonlara çıkmamaya, randevu vermemeye başladılar. Kendilerine ulaştığımızda ise, takvime yanlış baktıklarını, o tarihin 2015’de değil, 2016’da boş olduğunu söylediler.
Büyük bir şirket için, yapılan her işin mutlaka birkaç kişi tarafından denetlendiği bir işleyiş içinde bu hiç inandırıcı bir durum değildi. Kaldı ki, takvim üzerinde birlikte de bakmış ve o tarihin boş olduğunu görmüştük.
Ancak yanlışlık olduğunda ısrar ettiler ve Köln Lanxess Arena olmadı.
– 2 AY SONRA ORADAKİ BİR ÇALIŞANIN VERDİĞİ BİLGİYLE ÖĞRENDİK Kİ;
ANAYASAYI KORUMA ÖRGÜTÜ DEVREYE GİRMİŞ VE SALONUN BİZE VERİLMEMESİNİ DAYATMIŞTI.
2- OBERHAUSEN salonuna yönelik olarak yapılan yasadışı, tehdit dolu müdahalelerin bir kısmını açıklamıştık.
a- Anayasayı Koruma Örgütü, konser öncesinde tekrar tekrar salon yönetimiyle görüşerek, Köln Sanat Atölyesi ve Grup Yorum hakkında iftiralarla salon yönetimini konseri iptal etmeye yönlendirdiler. Bunu “salonu verirseniz siz de terör örgütünü desteklemiş olursunuz” şeklinde açık tehditlere dönüştürdüler.
b- Belediye ve başka kurumları seferber ederek, salonda normalin ötesinde denetimler yaptırdılar.
c- Konser sabahı salonu baskın düzenleyerek, güya arama adı altında salon yönetimine gözdağı verdiler.
Şunu belirtmeliyiz ki, Oberhausen Arena yönetimi bu konularda, bu tehditlere boyun eğmeyerek, ticari ve ahlaki olarak yapmaları gerekeni yapmışlar ve bunun sonucunda konser gerçekleşmiştir.
3- Şimdi aynı müdahale ve tehditler, 18 Haziran 2016 konserini düzenlemeyi düşündüğümüz Gelsenkirchen alanını yöneten şirkete yönelmiştir.
Şirket yetkilisi, 25 Nisan tarihli görüşmemizde, kendilerinin “ÜÇ TARAFTAN” Grup Yorum hakkında “UYARILDIKLARINI” belirtmiştir.
Bu “ÜÇ TARAF”, polis midir, Anayasayı Koruma Örgütü müdür, başka “gizli servis”ler midir, belediye midir, bilmiyoruz. Bunu açıklamak, sözkonusu şirkete düşer.
Ancak açıkça görünen odur ki, Grup Yorum konseri vize engellemesinin dışında bir de bu tür yöntemlerle engellenmeye çalışılmaktadır.
- GRUP YORUM BÜYÜK AVRUPA KONSERİNİ HER NE OLURSA OLSUN YAPACAĞIZ!
Hiçbir yöntem, bu konserin yapılmasını engelleyemez.
Alman Hükümeti’ne soruyoruz:
Anayasayı Koruma Örgütü’nün, Polisin bu müdahaleleri, BİLGİNİZ DAHİLİNDE MİDİR?
BU YÖNTEMLERİ ONAYLIYOR MUSUNUZ?
SORUYORUZ:
ALMANYA’DA KONSER DÜZENLEME ÖZGÜRLÜĞÜ YOK MU?
Alman Hükümeti’ne SESLENİYORUZ:
GRUP YORUM KONSERİNİN ÖNÜNDEKİ TÜM KEYFİ ENGELLERİ KALDIRIN, YASADIŞI-KEYFİ MÜDAHALELERİ KALDIRIN!
Avrupa’da yaşayan TÜM HALKIMIZ
Kimsenin hiçbir kuşkusu olmasın; Zaman değişebilir, yer değişebilir, ama bu konser HER NE OLURSA OLSUN YAPILACAKTIR.
Hiçbir engel, bizim irademizden daha güçlü değildir.
Hiçbir engel, Grup Yorum’u sevenlerin ve Grup Yorum Gönüllülerinin sahiplenmesinden güçlü değildir.
26 Nisan 2016
Grup Yorum 5. Büyük Avrupa Konseri Organizasyon Komitesi