Stuttgart Halk Kültürevi 19-22 Aralık Katliamı ve Dilek Doğan Anması Yapıldı
20 Aralık Pazar günü Stuttgart Halk Kültürevi hazırladıkları programla 19-22 Aralık şehitlerini andı. Yapılan etkinlikte adına “Hayata Dönüş” dedikleri katliamın öncesi ve sonrası, o dönemde hapishanede tutsak olan Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik tarafından anlatıldı. Katliamcıların, devrimci tutsaklara ölümü göstererek tehdit etmesine karşılık, yine devrimci tutsakların ölümü nasıl bir feda ruhu yaratılarak yendiklerini anlattı. F Tipi tecrit koşullarında nasıl direnildiği, devrimci iradenin tek başına kaldığında bile teslim alınamayacağını anlatırken, verdiği örneklerle tecrit duvarını nasıl aştıklarına da değindi.
7 yıl, içeride ve dışarıda sürdürülen ölüm orucu direnişinin ruhunu anlatan İhsan Cibelik’in tanıklık ettiği anlatımlar ilgiyle dinlendi. Yapılan etkinlikte aynı zamanda Dilek Doğan içinde bir anma yapıldı. Konuşma öncesinde hazırlanan sinevizyon gösterisi ise 19 Aralık’tan günümüze kadar oligarşinin en ağır saldırılarıyla yok etme çabasına karşılık, devrimci hareketin örgütlediği kitlesel eylemlerle, ilkesel duruşuyla oligarşinin amacına ulaşamadığını anlatıyordu.
Anmaya, sürece dair bestelenen Grup Yorum şarkıları, halk türküleri ve şiirlerle katılan Grup Boran’ın, sahnesi coşkuyla dinlendi. Grup Boran sahneden inmeden önce İstanbul’dan canlı telefon bağlantısıyla katılan Dilek Doğan’ın babası yaşadıkları adaletsizlikleri ve Dilek Doğan’ı anlattı. Konuşmasında Dilek’in katledilme anıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan videoyu hatırlatarak; kendi yasalarına bile uymayan bir adalet anlayışına inanmadıklarını söyleyen Baba Doğan; “gerçek adaletin, haklın adaleti” olduğunu söylemesi, anmaya katılan yaklaşık 90 kişinin coşkulu slogan ve alkışlarıyla karşılık buldu. Anma programı, telefon bağlantısından hemen sonra Haklıyız Kazanacağız marşının hep birlikte coşkuyla söylenmesiyle son buldu.