26 Ağustos günü akşam saatlerinde Mamak Tekmezar parkı civarında Yürüyüş dergisi dağıtımcıları girdikleri binada, sonradan polis olduğu ortaya çıkan birinin saldırısına maruz kaldı. Bu kişinin küfür ve tekmelerle Aysun Kaşdaş’a saldırması üzerine dergi dağıtımı yapan Halk Cepheliler “Biz devrimciyiz, devrimcilere küfür ve tekmeyle saldıran bu insanları mahallelerimizde barındırmıyalım” diyerek ajitasyon çektiler. Bu tartışmalar sırasında resmi polis aracının gelmesine rağmen dergi dağıtımı devam etti.
28 Ağustos Cuma sabahı Aysun Kaşdaş kaldığı ev basılarak, Bayram Dalyan da Tekmezar Parkı civarından AKP’nin katil polisleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kişi aynı gün apar topar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Bayram Dalyan ve Aysun Kaşdaş’ın tutuklanmasının tek nedeni AKP’nin devrimcilerden korkusudur. Tutuklama gerekçeleri yalandır. Ne iddia edildiği gibi bina taşlanmıştır, ne de cam çerçeve indirilmiştir. Mahalleden görgü tanıkları vardır ve o gün polis otosu gelmiş ve olayın ne olduğunu sormuş, orada da Aysun Kaşdaş apartmanda birinin küfür ve tekmelerine maruz kaldığını belirtmiştir. Bina taşlanmış ya da cam çerçeve indirilmiş olsaydı polis o gün niye gözaltı işlemi yapmadı da iki gün bekledi? Bu yalan ve iftiralarla iki devrimci gözaltına alınıp tutuklandı.
Devrimcilere saldıranlar hakkında hiçbir işlem yapılmadı.
Tutuklananlar Serbest Bırakılsın!
Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!
ANKARA HALK CEPHESİ