Bu yıl yine Grup Yorum’un katılımıyla 4. kez düzenlenecek olan, “Irkçılığa Karşı Tek Ses Tek Yürek” konserinin hem tanıtımını hem de konsere katılım çağrısı yapmak için, Bremen Cem Evi Merkezinde 16 Ekim 2015 Cuma günü bir söyleşi gerçekleştirildi. Muharrem ayı olması nedeniyle dağıtılan lokmaların ardından gerçekleştirilen söyleşide halkımıza, Grup Yorum hakkında bilgi verildi, ne tür müzik, ne tür sanat yaptığı anlatıldı. Bu yıl 30. yılını dolduran grubun, uzun solukluluğunun artık dünyada başka bir örneği olmayan bir boyuta ulaştığı vurgulanarak, konserlerinde ulaştığı kitlelerden örnekler verildi. Grup Yorum’un, ezilen tüm halk kesimlerinin; Alevilerin, Kürtlerin, evleri kentsel dönüşüm talanıyla ellerinden alınmak istenen emekçi halkımızın, tersanelerde, madenlerde, inşaatlarda ve nerde olursa olsun, insanlık dışı koşullarda iliklerine kadar sömürülerek çalıştırılan ve hatta katledilen emekçilerin, işçilerin, köylülerin, öğrencilerin, kısacası toplumun tüm ezilen ve hak mücadelesi veren kesimlerinin yanında olduğu, faşizme karşı demokrasi, kapitalizme karşı sosyalizm mücadelesinin bir parçası olduğu ve devrimci sanat yaptığı anlatıldı.
Ardından, bu yıl 30. mücadele yılını dolduran Grup Yorum’un, Avrupa’da dördüncü kez yapılması planlanan konserinin içeriği olan ırkçılık konusunda halkımıza; özelde Almanya’da, genelde de tüm Avrupa’da yaşanan ırkçı saldırılar, ırkçılık ve ayrımcılık politikalarıyla ilgili örnekler verildi. Irkçı saldırıların ve ayrımcılığın, münferit olaylar olmadığı, aksine bizzat devletler eliyle, sistematik olarak yapıldığı ve özünde bir sistem sorunu olduğu, Almanya’da yaşanan NSU katliamları örnekleriyle anlatıldı.
Dünyanın neresinde olursa olsun, halkların yaşadığı sorunlarının çözümünün, yine halkların kendi elinde olduğu dile getirilen söyleşide, ırkçılığa karşı mücadelenin ve bunun çözümünün ve de ortadan kaldırılmasının tek yolunun örgütlü mücadeleden geçtiği vurgulandı ve halkımız bu konuda birlikte mücadele etmeye davet edildi.
Bu yıl son aylarda artış gösteren mülteci sorununa da dikkat çekilen söyleşide, mülteciliği yaratanın da emperyalizmin ve onun yerel işbirlikçilerinin olduğu, bu işbirlikçiliğin ülkemizdeki temsilcisinin de faşist AKP hükümeti olduğu belirtildi. Mültecilik sorununu ortaya çıkarmış olanların bu sorunu ortadan kaldırmasının mümkün olmadığı dile getirildi ve bu konudaki çözümün de yine halkların emperyalizme ve faşizme karşı mücadelesinden geçtiği vurgulandı.
80 kişinin katıldığı söyleşide, ‘Grup Yorum Gönüllüğü’ ile ilgili bir sinevizyon izlendi ve katılımcılar Grup Yorum’un konser hazırlık gönüllüsü olmaya davet edildi. Soru-cevap ve karşılık sohbet bölümüyle birlikte toplam 1 saat süren söyleşi, Bremen ve Hamburg Grup Yorum Gönüllülerinin birlikte verdiği müzik dinletisinin ardından söyleşi sona erdi.