DİLEK KAYA “CANLI BOMBA” OLDUĞU İDDİASIYLA DEĞİL, DÜŞÜNCELERİ NEDENİYLE TUTUKLANDI. DİLEK HAKKINDA “CANLI BOMBA” HABERLERİ YAPAN BURJUVA BASIN YALAN HABER YAPMAKTAN VAZGEÇMELİDİR.
Müvekkilimiz Dilek KAYA 15 Şubat 2016 tarihinde Şanlıurfa’da gözaltıa alındı, ertesi gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Gözaltına alınması burjuva basın tarafından “canlı bomba” yakalandı haberleriyle verildi. Müvekkilimiz basın tarafından verilen yalan haberlerle tutuklandı. Burjuva basın bir kez daha polisin tetikçiliğini yaptı. Sormadı, sorgulamadı bile. Ne Dileğin kendisine ne de bize polisin iddialarıyla ilgili sorma gereği bile duymadılar.
Müvekkilimiz Dilek Kaya gözaltına alınırken GBT kontrolü yapılmış ve hakkında herhangi bir arama kararı olmadığı tespit edilmiş. Ardından zorla üst araması yapılmış, bir suç unsuruna rastlanmayınca bu sefer de “talimat var, seni alacağız” denilerek gözaltına alınmış, ertesi gün de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Basında çıkan haberlere göre müvekkilimiz “canlı bomba eylemcisi olabileceği” şüphesiyle polis tarafından aranmaktadır. Madem aranmaktaydı nasıl oldu da Diyarbakır’da rahatça sokaklarda gezdi? Nasıl oldu da Diyarbakır’da polisin GBT kontrollerinden geçebildi? Bu GBT kontrollerinde araması olduğu neden ortaya çıkmadı? Nasıl oldu da demokratik faaliyetlerine devam edip basın açıklamaları yaptı, yapılan basın açıklamalarına katıldı? Üstelik polisin karşısında!
Ve en önemlisi de neden çıkarıldığı savcılıkta “canlı bomba eylemcisi olabileceğine” dair tek bir soru sorulmamıştır? Kendisine savcılıkta yanında bulunan tablette kayıtlı okuduğu kitaplar sorulmuş, yanında bulunan dergi ve kitaplar sorulmuş ama en can alıcı iddia sorulmamıştır. Neden?
Yani müvekkile savcılıkta bile sorulmayan iddiaları basın suçlama olarak yöneltmiştir. Burjuva basın bu bilgileri kimden aldı? Soruşturma gizli, dosyada gizlilik kararı var. Bizim bile inceleyemediğimiz dosyayı burjuva basın nasıl biliyor? Üstelikte yanlış biliyor. Ve neden müvekkil tutuklanırken bütün yalan haberleri yapan burjuva basın doğrular ortaya çıktığında yaptığı yalan haberleri düzeltmez?
Evet; Müvekkil Dilek Kaya düşünceleri nedeniyle tutuklanmıştır. Bunun için tabletindeki kitaplar kendisine sorulmuş, yanında bulunan dergiler kendisine sorulmuştur. Ve tutuklanmıştır. Herşey bu kadar basit ve açıktır. AKP’ye göre bütün halk düşmandır. Bu nedenle hak arayan herkese saldırıyor. Saldırmaya devam edecek.
Burada burjuva basının etik değerlerini hatırlatmak bize düşüyor. Gazetecilik etik ve kurallarına uyarak haber yapmalarını bekliyoruz. Yani sorgulamalarını… Gazeteciliğin temeli olan 5N 1K kuralını işletmelerini istiyoruz. Aksi halde AKP’nin işlediği suçların ortağı olurlar. Dilek Kaya’nın tutuklanmasında olduğu gibi. 22.02.2016
AMED HALKIN HUKUK BÜROSU
AMED HALKIN HUKUK BÜROSU
Muradiye Mah. Gürsel Cad.
Kaynarca Apt. No:51/5
BAĞLAR / DİYARBAKIR
Tel: 0.412.235 99 49
amedhalkinhukuk@yandex.com.tr
Açıklama no: 19