Antep’te Grup Yorum’un da katılımı ile gerçekleşecek olan ve bu yıl 1.si düzenlenecek olan Mehmet Sait(Şahinbey) halk festivaline AKP’li Şahinbey belediyesi yer tahsis etmedi. Dumlupınar Parkının tahsisi için verilen dilekçeye cevap olarak belediye ‘ Müsait olmadığından söz konusu park tahsis edilmemiştir’ diyerek cevap verdi. Ne için müsait olmadığına ise bir cevap yoktur. Belediyede ne için müsait olmadığını soran arkadaşlarımıza bu parkı ‘etkinliklere vermiyoruz’ diyerek cevap verilmesi üzerine arkadaşlarımız hangi parkları veriyorsunuz peki diyerek soru yöneltince ‘ birkaç park var oraları açtık etkinliklere oralarda bu yıl içinde dolu yani yer vermeyeceğiz size’ diyerek cevap vermişlerdir.
AKP belediyesi suç işliyor çünkü Antep’in dört bir yanında gerici faşist örgütlenmelere yer verip hatta bütün gücüyle bu gerici faşist örgütlere olanaklar yaratıp bütün materyallerini kullandırtan AKP belediyesi, Grup Yorum’un katılımıyla gerçekleşecek olan bu festival için neden yer vermediğine dair somut bir açıklama yapamıyor.
Bu yıl içinde bütün alanlar dolu diyor AKP belediyesi yalan söylüyor neresi ne zaman hangi gün dolu veya istenilen Dumlupınar parkını neden vermiyor ne için müsait değil?
İşte bu soruların cevabını vermiyorlar. Bu soruların cevabını verirlerse yalanları açığa çıkacağından bu sorulara cevap veremiyorlar.
Bizler AKP belediyesinin kokusunu çok iyi biliyoruz korkuları, halkın bir araya gelip hep beraber türküler söylemesi, korkuları Mehmet Saitlerin bu gün devrimcilerle özdeşleşmesi, korkuları Antep halkından, korkuları Antep’i Fransızlara dar eden Antep halkının bugün de emperyalistlere ve işbirlikçisi AKP’ye dar edeceğidir. Ama ne yaparsa yapsın Katil AKP, ne Antep halkının Mehmet Saitlerini bitirebileceksiniz, ne de Antep halkını mavzerlerle ayağa kaldırıp size dar edeceğimiz günün gelişini engelleyebileceksiniz.
Bu topraklar AKP’nin babasının çiftliği değil bu topraklar bizim bu kurak toprakların üzerinde kanımız canımız terimiz var. Bu halk bu vatan bizim yer vermiyoruz diyerek kurtulduk sanmayın uğruna ölüp dirildiğimiz bu yurdu bir avuç asalağa ve işbirlikçilerine bırakmayacağız. Yurdumuzun dört bir tarafını emperyalistlere peşkeş çeken bu asalaklar sürüsü AKP’yi de patronları olan emperyalistleri de tarihin çöplüğüne gömeceğiz. Söylenecek türkülerimizden korkanlar bakın ne diyor bu toprakların üstatlarından Ruhi Su ‘Bir düzen türkülerden korkmaya başladı mı, artık o düzeni kimse ayakta tutamaz.’ İşte böyle diyor üstatlarımız. Onun için sonunuz yakın ne beyleri, ne paşaları takmayıp kılıcını savurarak düşmanın üstüne üzerine, üzerine yürüyen bu halkın karşısında.
Sizin yasalarınız varsa bizim de meşruluğumuz ve tarihsel haklılığımız var onun için ne yer tahsis etmemenizi ne de yasalarınızı tanıyoruz alanları meydanları zapt edecek türkülerimizi söyleyeceğiz. Gelin susturabiliyorsanız susturun bizi lağım fareleri.
Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!
Bu Halk Bu Vatan Bizim Kahrolsun Emperyalizm!
Türküler Susmaz Halaylar Sürer!
Grup Yorum Halktır Susturulamaz!
Antep Halk Cephesi