Adil yargılanma hakkı için ölüm orucu direnişinin 208.gününde olan Ebru Timtik ve yine aynı taleple ölüm orucu direnişinin 177.gününde olan Aytaç Ünsal’ın sağlık durumları artık saniyelerin bile önem kazandığı kritik bir aşamaya geldi. Faşizm haklı ve meşru talepleri görmezden gelmeye devam ediyor.
Çağrımız Adlı Tip Kurumunadır; faşizmin bu suçuna ortak olmayın. bedenleriyle adaletsizliğe karşı kendini siper eden halkın avukatlarının ölmesini görmezden gelemezsiniz.
İstanbul Adlı Tip Kurumu ve İzmir Adlı Tip Kurumu Ebru Timtik’i ve Aytaç Ünsal’ı derhal tahliye etmelidir.
İstanbul Tabip Odası ve İzmir Tabip Odası Ebru Timtik’e ve Aytaç Ünsal’a derhal kendi seçtikleri doktorun gönderilmesini sağlamalıdır.
Çağrımız Türk Tabipler Birliğinedir; Ebru Timtik’in ve Aytaç Ünsal’ın kendi seçtikleri doktorla görüşebilmeleri için girişimde bulunmalıdırlar. Direnişçilerin belirlediği doktorların ve bizzat Türk Tabibler Birliğine bağlı doktorların sağlayacakları bilgiler temelinde direnişçilerin sağlık durumlarıyla ilgili halka açıklama yapmalıdır.
EBRU TİMTİK’E VE AYTAÇ ÜNSAL’A ÖZGÜRLÜK
AVUSTURYA HALK CEPHESİ
