Bafra T Tipi Hapishanesi’nde tutsak bulunan Parti- Cephe davası tutsaklarına, baskın arama ve bu aramaya karşı direnecekleri gerekçesiyle işkence yapıldı. Mevcut koğuşlarından işkence yapılarak farkı bir koğuşa götürüldüler!
Hapishanedeki tutsaklarımızdan Rıza Şahin’in eşi Gözde Şahin, 7 Şubat 2015 Cumartesi günü yaptıkları 10 dakikalık telefon görüşmesiyle işkenceden haberdar olduklarını anlattı: ” Evet iki defa gelmişler arama için ama ikinci gelişlerinde kapıyı açar açmaz saldırmışlar bunun gerekçesini de direnme ihtimalinize karşı yaptık diye söylemişler. Vücutlarında ağrı, morluk, çizikler olduğunu söyledi. Siyasilerin olduğu bölümden ayrı bir koğuşa götürmüşler şuan hala oradalar. Eşyaları da daha sonradan parça parça verilmiş. Disiplin soruşturması açılmış ve 3 ay görüş cezası vermişler. Sadece Cem ceza almamış. Zaten durumu anlatan mektuplar yazmışlar TAYAD’a, gazetelere, vekillere ama hepsi de engellenmiş. Sadece avukatlara yazdıkları mektup gönderilmiş. Hasan Basri % 90 görmüyor buna rağmen o da aynı saldırıya maruz kalmış ve aynı disiplin cezası verilmiş.
Benden Meclis Cezaevi Komisyonu’na ulaşmamı ve acilen heyet istediklerini söylememi istedi. Kamera kayıtlarını da incelesinler, görüntüler de bizi doğrulayacaktır dedi
( Şuan) Kaldıkları koğuş A-18.
Son dönemde zaten cezaevinde infaz yakmalar başlamış. Su an 4 kişinin infazını yakmak üzereler ya da yaktılar dedi net hatırlamıyorum. 10 dk. olduğu için telefon görüşü, hızlı hızlı anlattı.
Gününü tam bilmiyorum ama bu cumartesi degil geçen hafta cumartesi anlattı, bir hafta öncesi falan sanırım.
Geçen Pazartesi değil ondan önceki hafta Pazartesi( 1 Şubat) olmuş sanırım çünkü açık görüşe aileler gittiğinde saldırı olmuştu onlara da anlatmışlardı”
Bafra T Tipi Hapishane’nin işkenceci yöneticileri ve gardiyanlarını uyarıyoruz!
Cepheli tutsaklar, orada dört duvar arasında, haklarından soyutanmış değillerdir. Dışarıda onlara yaptığınız işkencenin hesabını soracak aileleri ve yoldaşları var!
Yoldaşlarımızın kılına gelecek her zarardan siz sorumlusunuz! Hesabını vereceksiniz!
Baskılar, İşkenceler Bizi Yıldıramaz!
Devrimci Tutsaklar Teslim Alınamaz!
İşkencecilerden Hesap Sorduk, Soracağız!
Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz!
KARADENİZ ÖZGÜRLÜKLER DERNEĞİ/ SAMSUN HALK CEPHESİ