Dersim’de, İnsanca Bir Yaşam İçin Genç Ömürlerini Verenleri Anıyoruz!
Devlet, devrimcileri teslim almak için her yolu deniyordu. Hapishaneleri devrimci tutsaklarla doldurup taşırarak devrimcilerin ellerini kollarını bağlayacağına inanıyordu. Ancak halkı için direnen, insanca bir yaşam için mücadele edenler hapishaneleri de birer okula dönüştürüyorlardı. Katliamcı devlet buna karşılık “hapishanelerde ki kötü koşulları iyileştireceğiz” diyerek F Tipi Hapishaneler yapacağını açıkladı. Amaçları belliydi. Devrimcilerin düşüncelerini teslim almak, yalnızlaştırmak, tecrit etmek istiyorlardı. Devrimci tutsaklar bu işkenceye karşı “TECRİTE HAYIR “ diyerek 20 Ekim 2000’de Ölüm Orucu direnişini başladılar. Bu direniş 2007 yılına kadar sürdü. Yani 7 yıl süren bir direnişi emperyalizme direnen halkları teslim alamayacağını bir kez daha gösterirken, dünya haklarına da yeni bir direniş geleneği armağan ettik.
Bu uğurda canların ortaya koyan devrimcileri anmak için 13-14 Aralık günlerinde Dersim’in “Atatürk Mahallesi’nde bulunan esnaf ve evlere, Anadolu Lisesi okulu öğrencilerine” bildiri dağıtımı yapıldı.
12 ve 14 Aralık günü de Dersim merkez esnafına ve gençlerin gittikleri kafeteryalarda bildiri dağıtımı yapıldı. Bildiri dağıtımı yapılırken Dersim’de yapılacak olan eylem ve şehitler için verilecek olan yemekte anlatıldı.