İtalya’nın Lecce – Apulia bölgesinde bulunan Martano ili belediye başkanı Fabio Tarantino Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın Ölüm Orucu Direnişi ile ilgili bir açıklama yayınladı.
Tarantino’nun açıklamasını paylaşıyoruz.
“Türkiye rejiminin ifade özgürlüğü ve her türlü hukuk kuralına aykırı olarak bastırdığı siyasi özgürlükleri desteklemek için tam sekiz gündür açlık grevinde sevgili Ippazio Antonio Luceri.
Uluslararası hukuk normlarının ve totaliter rejimler için öngörülen yaptırımların Türkiye devletine karşı kullanılmaması ve uygulanmaması gerçekten düşündürüyor insanı.
Avrupa’da Türkiye’nin baskılarına karşı en azından enternasyonalist dayanışmayla karşı çıkacak hiçbir ses çıkmıyor.
Pati Luceri’nin açlık grevine başlamasına neden olan hikayeyi kısaca özetleyeyim.
Ankara ve İstanbul mahkemeleri tarafından haksız yere sekiz buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Sibel BALAÇ ve Gökhan YILDIRIM adlı iki Türkiyeli siyasi aktivist, açlık grevinde. SİBEL, 100 bin öğretmen ve memurun işten çıkarılmasının ardından, Erdoğan hükümetinin başlattığı ve işçilerin ve ailelerinin çıkarlarına zarar veren bu haksızlığa karşı olduğunu ifade etmek için her gün Ankara’da sokaklara dökülenlerden bir tanesi ve eski bir öğretmendir.
Tutuklanıp ardından herhangi bir yasal dayanağı olmaksızın 8 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılıncaya kadar, bu taahhütten dolayı ve 19 Aralık 2021’den itibaren aşağıdaki talepler ile açlık grevindedir:
– adil bir yargılanma,
– yüz bin öğretmenin ve işten çıkarılan çalışanın yeniden topluma kazandırılması,
– Hasta olanlar başta olmak üzere tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması.
Gökhan YILDIRIM ise Gazi (İstanbul) ilçesinde yaşayan bir devrimcidir. Erdoğan hükümetine karşı bir ‘baş belası ve protestoların kışkırtıcısı’ olarak suçlanıncaya kadar, bölgede uyuşturucu kaçakçılığının ve uyuşturucu satıcılarının yayılmasına karşı çalışma yürütmek ile meşguldü.
Gökhan Yıldırım’ın tutuklanması, yargılanması ve 46 yıl hapis cezasına çarptırılması da asılsız beyanlara dayanılarak yapılmıştır.
Gökhan da Sibel’i örnek aldı ve kendisinden sadece altı gün sonra 25 Aralık 2021’den itibaren SİBEL ile aynı talepler ile açlık grevine başladı.
İki Türkiyeli tutuklunun ve Pati gibi sağlam ve kararlı bir şekilde dayanışmaya karar verenlerin il meclisinde sözcüsü olacağım.”
