Dev-Gençliler 11 Mart Cuma günü İzmir’de Kıbrıs Şehitleri Caddesinde, katledileli bin gün olduğu halde katilleri cezalandırılmayan Berkin Elvan için basın açıklaması yaptı ve bir kez daha Berkin için adalet talebini dile getirdi.
Yapılan açıklamada “Bugün Berkin katledileli bin gün oldu ama hala katilleri yargılanmadı. Katilleri yargılanmazken Berkin için adalet isteyen yüzlerce kişi gözaltına alındı, kimileri tutuklandı, Şafak ve Bahtiyar da Berkin için adalet istedikleri için katledildiler. Katil devlet Berkin’in katillerini koruduğu gibi hala katliamlar yapmaya devam etmektedir. Dilekleri, Yılmazları da AKP’nin katil polisleri katletti ve Berkin’in katilleri gibi onlar da korunmaktadır.
Bu düzenden adalet beklemiyoruz katiller halkın adaletiyle cezalandırılacaktır. Berkinin hesabını sorduğumuz gibi tüm katledilen halk çocuklarının hesabını soracağız.” denildi. Halk açıklama sırasında Dev-Gençlilere desteğini belirterek Berkin’in katillerinin yanında olmadığını ve olmayacağını gösterdi.
Bu sırada katil polisler Dev-Genç pankartını görünce bir anda deliye döndüler ve “amirim burada açıklama yapıyorlar” diyerek telaş içinde bağırmaya başladılar. Açıklama bittikten sonra yüzlerce polisle caddeyi doldurdular ve aciz korkak yüzlerini bir kez daha gösterdiler.
Açıklamaya 6 kişi katıldı ve eylem “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganlarıyla bitirildi.