2. Ekip 8. Gün
Merhaba
Bugün sabah 07.45 civarı uyandık ve çadıra geldik. Hava hayli soğuktu, hemen sobamızı yakıp çayı da üstüne koyduk. Ali günlük gazetelerimizi alıp geldi, Dilek ve ailesi ile ilgili dünkü haberi yazmışlar. “Yurt Gazetesi” manşet yapmış. Dilek ve ailesi ile ilgili haberi konu üzerine konuştuk arkadaşlarla. Daha sonra diğer haberler üzerine konuştuk.
Öğlene doğru dün yarım kalan çadır tadilatı için arkadaşlar geldiler. Çadır içindeki eşyaların hepsini dışarı çıkarttık. Çatıdan su girmemesi için ön tarafı biraz daha yükseltti arkadaşlar. Akşam saat 16.00 gibi çatı bitti, biz hemen çadırın içini temizledik. Tahta duvarın üzerini pankart ve kırmızı bayraklarla kapattık, daha sonra eşyaları içeri getirdik, yerleştirdik, sobayı yaktık. Saat 20.30 oldu, çadırı komple düzenledik ve sobanın başında oturup dinlendik. Biraz çayımızı da koyduk, sohbet ettik. Halkın Sesi TV’den haberlere baktığımızda DİSK’in önünde Devrimci İşçi Hareketinin etkinliğinde Grup Yorum’un işkenceyle gözaltına alındığını, Oya Baydak’ın çadırının katil polis tarafından parçalandığını öğrendik. Alçak köpekler etkinliklerimizden bile korkuyorlar, ama bizleri susturamazlar, direnişlerimizi kıramazlar. Korkakça saldırmaktan başka bir şey bilmiyorlar.
Saat 21.00 gibi halkımız çadırın yeni halini görmeye geldiler, çok beğendiler. Sıcak bir sohbet ettik, ardından Dilek’in abisi Emrah abi geldi, gençlikten bir arkadaş geldi, Kürtçe türküler söyledik, sohbet ettik.
Sonra saat 22.30’da dinlenmek için açlık grevindeki arkadaşlarla evlere dağıldık.
#DilekicinAdaleticinAclikGrevindeyiz