KATİL POLİSLER BİR GENCİMİZİ DAHA İNFAZ ETMEK İSTEDİ!
“DÖKÜLEN HER DAMLA KANIMIZIN HESABINI SORACAĞIZ!”
18 Ekim günü, sabaha karşı 04.00 civarında, İstanbul’un Küçükarmutlu Mahallesi, AKP’nin katil polisleri tarafından basıldı. Katiller her zamanki gibi silahları, zırhlı araçlarıyla mahalleyi bastı, pek çok evi arama altında talan etti. Yalnız bu defa katliamcı yüzlerini pervasızca ortaya koydular.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi Metin Doğan’ın evini basan katiller, Metin Doğan’ın kızı Dilek Doğan’ı evinde kurşun sıkarak katletmek istediler. Katillerin kurşunuyla ağır yaralanan Dilek, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ve ameliyata alınmıştı. Ameliyattan sonra yoğun bakıma alınan Dilek’in hayati tehlikesi ise devam ediyor.
Dilek, hastanede yaşam savaşını verirken; ailesi, akrabaları ve halkımız hastane önünde ondan gelecek iyi haberleri bekliyorlar.
Yaşanan infaz girişimiyle ilgili saat 13.00’da Halk Cephesi tarafından hastane önünde bir açıklama yapıldı. Halk Cephesi adına okunan açıklamada şöyle denildi: “Bugün artık hiç kimsenin can güvenliği yoktur. Polis her an sizi canlı bomba, terörist gibi gerekçilerle afişe edip vurabilir, katledebilir. Nasıl olsa yargı da onların, mahkeme de… Aklanacaktır tüm katiller…
Halk adaletsiz kalmayacak! Dilek Doğan’ın ve ondan önce vurulan, katledilen tüm evlatlarımızın hesabını katillerden soracaktır. Bunun önüne hiçbir güç geçemez… Söz olsun ki, dökülen her damla kanımızın hesabını soracak; işkencenin, katliamın olmadığı bağımsız Türkiye’yi yaratacağız!”
Halk Cephesi’nin açıklamasının dışında Dilek’in annesi Aysel ana ve abisi Emrah Doğan ve Armutlu halkı adına Ali Biber, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden Ayşe İşeri de açıklama yaptılar. Açıklamalarda yaşananın açıkça faşizm olduğu ve polislerin katletmek için geldiklerini anlattılar. Armutlu halkı olarak defalarca saldırıya, gece baskınlarına uğradıklarını ama bütün bunların kendilerini korkutup, yıldıramayacağını; halk düşmanı iktidarın korkusunu ise daha fazla büyüterek, mahallerini sahiplenmeye, yaşatmaya devam edeceklerini söylediler.
Açıklamaya yaklaşık 100 kişi katıldı. Açıklamada “Kahrolsun AKP, Yaşasın Mücadelemiz”, “AKP’nin Katil Polislerinden Hesap Soracağız”, “Dilek Doğan Yalnız Değildir”, “Yaşasın Halkın Adaleti” sloganları atıldı.