17 Mayıs 2016/Salı
- Günü
Sabah ilk işimiz odun toplamak oldu. Beraber kahvaltı yaptık. Öğleden sonra Elmadere öğretmeni misafirimiz oldu. Sohbet ettik direnişimiz hakkında. Sonrasında arkadaşlar geldi. Onlarla akşam yemeği yaptık. Hep beraber yemek yedikten sonra çay içerek uzun bir sohbet ettik. Onları uğurladıktan sonra İzmir’den başka arkadaşlar geldi. Güzel bir geceydi. 02.00’a kadar sohbet ettik.
18 Mayıs 2016/Çarşamba
- Günü
Sıradan bir sabaha uyandık. Kahvaltı faslı çay faslı derken öğlen oldu. Öğle saatlerinde ziyaretçilerimiz gelmeye başladı. Kınık CHP İlçe başkanı geldi. Direnişimizi anlatarak iş, ekmek mücadelesi verdiğimizi söyledik Bu taleplerimizi Polyak Madencilik şirketiyle konuşacağını söyledi. Çadırdan ayrılarak şirkete gitti. Bir kaç saat sonra tekrar yanımıza uğradı. Tabi şirket yine sıradan şeyler söylemiş. İşçi alımı olmadığını, 20 kadar işçinin alındığını ancak taşeron şirketin aldığını, kendileriyle alakasının olmadığını söylemişler. Bizler işe girene kadar buradayız.
19 Mayıs 2016/Perşembe
- Günü
Sabah kahvaltısından sonra kuru odun toplamak için ormanın derinliklerine daldık. Akşam yetecek kadar topladıktan sonra gelen misafirlerimizle ilgilendik. Aydın’dan bir aile ziyaretimize geldi. Uzun uzun direnişimizi anlattık. Direnişimizde başarılar dileyerek ayrıldılar.
Daha sonra DHA muhabiri gelerek röportaj yaptı. Bir kaç güne yayınlanacağını söyleyerek ayrıldı. Büyükoba Köyü’nden arkadaşlar geldiler. Gece yarısına kadar sohbet ettik. Onları yolculadıktan sonra istirahate çekilerek yattık.