Soma Katliam davası bir gün verilen aranın ardından 23 Ekim Cuma günü ara karar vermek üzere başladı. Sanıklar ve mağdur aileler taleplerini mahkeme heyetine ilettiler.
Mağdur ailelerin avukatlarından Selçuk Kozağaçlı tutukluluğun neden devam etmesi gerektiğini anlatarak, “Ev yandı, gazı açık bırakanlar belli. Yangın perdeden mi, paspastan mı başladı? Onu da bulacağız.” dedi.
Şirket sahibi tutuklu sanık Can Gürkan; “bu zor süreçte şirketimizi düze çıkarabilmek için tahliyemi talep ediyorum” dedi.
İşletme müdürü tutuklu sanık Akın Çelik’in avukatı, dış güçlerin bu dava üzerinde baskı yaptığını iddia ederek, duruşma salonunda iletişimin yasaklanmasını istedi.
Genel müdür tutuklu sanık Ramazan Doğru’nun avukatı ise, işletme müdürü ile müvekkili arasında genel müdür yardımcısı olduğunu, onun sanık olmadığını söyleyerek, müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.
Savcı ise, tutukluluğun devam etmesini talep etti.
Mahkeme heyeti duruşmaya 17.30’da bir saatlik ara verdi. Aileler mahkemenin önünde, “Soma’nın Hesabı Sorulacak” sloganını attılar.
Aradan sonra mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına kararını vererek duruşma tarihini 15 Aralık 2015 olarak belirledi.
23.10.2015/CUMA