Yunanistan Halk Cephesi Açıklama
Dev-Genç’i Baskınlarla Bitiremezsiniz!
Baskınlarız Çiğdemler’in, Bernalar’ın Yarattığı Korkunun Dışa Vurumudur
Okmeydanı’nda gecenin 03.00 sularında helikopterler, özel harekât ve yüzlerce sivil ve çevik kuvvet eşliğinde bastılar Gençlik Federasyonu’nu. AKP’nin katil polisleri ellerinde balyozlarla gelip içeride bulunan beş Dev-Gençliyi alabilmek için saatlerce uğraştı. Burjuva medya olayı çok büyük operasyon olarak lanse etti. Her zaman ki gibi AKP polisinin terörünü meşrulaştırmaya çalıştı. Oysa sormaları gerekirdi, baskın yapılan yasal bir dernekse neden yüzlerce polis helikopterler eşliğinde gecenin bir yarısı gelip baskın yapar? Kapıları duvarları balyozla kırar? İçeride bulunanları işkence ile gözaltına alır?
Hani demokrasi?
Hani insan hakları?
Sıra devrimcilere gelince bunların hiçbirisi akıllarına gelmez. AKP’nin katil polisi de pervasızca saldırır.
Bu saldırılar nedensiz değildir.
Berkin’in katillerini açıklamadıkları için onlardan hesap soran Şafaklar, Bahtiyarlar oradan çıkmışlardır.
Annesinin gözü önünde bir gece yarısı evini kirleten polislere engel olan Dilek Doğan’ın sokağında evine giden Yılmaz Öztürk’ü katleden polislerden hesap soran Çiğdemler, Bernalar’ı yaratan Dev-Gençtir.
Bu nedenle korkuyorlar Dev-Genç’ten ve Dev-Genç’lilerden.
Ama korkuları boşunadır.
46 yıldır böyle onlarca kez basılmıştır Dev-Genç büroları. İnsanları işkencelerle gözaltına alınıp tutuklansa da hesap sorma bilinciyle hareket eden Dev-Genç’liler her dönemde hesap soran olmuşlardır.
Zulmünüz, katliamlarınız sürdüğü müddetçe, halka adalet vermediğiniz sürece karşınızda her daim hesap soran Dev-Genç’lileri gördünüz, göreceksiniz.
Bu baskınlarınız, işkenceleriniz suçlarınızı artırırken Dev-Genç’lilerin ise sadece öfkesini büyütüyor.
GÖZALTINA ALINANLAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!
BASKINLARIN İŞKENCELERİN HESABINI SORACAĞIZ!
YAŞASIN DEV-GENÇ YAŞASIN DEV-GENÇLİLER!
YUNANİSTAN HALK CEPHESİ